BannerSWEPRE

Styrelsen 2018-19


 
Namn Styrelseuppdrag Mailadress Mobilnummer
Åsa Molin Ordförande ordforande@swepre.se 070-3976262
Anne-Lie Höög Sekreterare sekreterare@swepre.se 070-9925407
Ingela Ekelund Kassör kassor@swepre.se 073-2013033
Annette Andersson Tävling/Eventgruppen event@swepre.se 070-6979174
Maria Nyström IT-frågor info@ swepre.se 070-6173914
Maria Ljung Medlemsfrågor info@swepre.se
Sara Hedberg Adjungerad PR/IT/Tävling event@swepre.se 070-8822180

 

ÅSA MOLIN, ordförande
Vem är då jag förutom Ordförande i SWEPRE, tidigare ANCCE Suecia? Hästtjej de lux i ungdomsåren och efter uppehåll i ca 15 år blev jag hästtant vilket är den uppgraderade versionen 2,0:) Har haft 4 dressyrstammade halvblod, kvalitetsbedömt 2 av dem, tävlat lätta klasser dressyr, dressyrdomarutbildad i början av -90 då Ridsportförbundet hade kurser för att döma klasser upp till LA4. Var tvungen att ta bort mitt sista halvblod 2004 p g a kissing spines och köpte mina drömmars PRE i januari 2006, Fleta, en 5-årig avelgodkänd hingst med Bocado/YM-linjer som importerades från Madrid, såg ut som en sagohäst och var vänligheten personifierad. Tyvärr så hade han en förvärvad skada så 2011 så fick han vandra vidare och istället kom Tango BRH, med rena Guardiolalinjer invirvlande i mitt liv, mitt lyckopiller! Jag importerade honom som 3-årshingst från BRH-stuteriet, Valladolid som avlar på PRE mot dressyr och han är en fantastisk individ med gång, arbetsvilja, humor, tuffhet och i mina ögon har han allt det jag söker hos en häst! Idag så rider/ tränar jag efter de klassiska principerna men har ridit "vanlig dressyr" och även varit inne på AR, centrerad ridning ingår i verktygslådan, går efter hästetolog Dr Andrew McLeans principer gällande inlärning, klickertränar sporadiskt, använder mig av Tteam& Ttouch sedan länge och anser att ridning, hästhantering bygger på tillit, respekt och glädje och där PRE är överlägsen gällande allt detta! Jag har alltid varit vetgirig gällande hästar och har nog slukat det mesta i bokväg sedan barnsben om det mesta och som PRE-nörd gäller detsamma även om det blir engelska som gäller för det rasspecifika, Spanska är en bristvara hos mig tyvärr. Jag var med ocjh startade upp en PRE-grupp på fb och har under åren 2012- våren 2016 nog postat 1000 inlägg och var även vice ordförande i PRE-föreningen SIAPRE som anordnade Chapionatet på Högbo RK september 2015, en helt fantastisk tillställning i mina ögon :) Jag har även gällande mina halvblod varit intresserad av stam och prestation, likaså nu gällande PRE med historik, blodslinjer, stammar, avel men även foder, skoning, ridning, hantering och allt annat som hör till då jag läser, funderar, söker, diskuterar och pratar häst, speciellt PRE då med de som vill höra. Min önskan är att alla ska ha vetskap och även kunskap om vår fantastiska Spanska häst, "the Horse of Kings and the King of Horses! Lägger till, mina tre söner och icke-hästiga vänner balanserar upp ovan så jag håller mig kvar i den vanliga Världen också

ANNE-LIE HÖÖG, sekreterare
Jag började med hästar när jag var åtta år, och har hållit på mer eller mindre i alla år sedan dess. Jag gick naturbruksutbildning med inriktning häst på Plönningeskolan, och utbildade mig till körinstruktör på Wången efter det. Jag är också behörig att undervisa elever på gymnasiet inom häst. Jag har jobbat med flera olika inriktningar, både travhästar, western, dressyr och som kusk på Waxholm. Nu har jag tre PRE hemma på gården, avelshingsten Tanteo Mac, stoet Malaga F och en avkomma efter dessa två som blir 1 år snart. Det är också en nordishingst inackorderad här med den aktningsvärda åldern av 29 år.  Rykr heter han. Jag är utbildad sadelmakare och har sadelmakeriet i en lokal hemma. Vi har också 3 barn, 3 hundar, 3 katter och ett gäng får.

INGELA EKELUND, kassör
Hur presenterar man sig enklast? Hästnörd från topp till tå! Jag har testat det mesta inom hästeri från ponnyhoppning, islandstölt, hoppning, hubertusjakter, terrängritter, akademiskt och fälttävlan till klassisk dressyr, markarbete och WE . Nuförtiden ägnar jag mig mest åt körning.  Jag drev tidigare Klinga Hingst-och Seminstation och hade som mest 5 egna hingstar på station, jätteroligt men oj så mycket jobb o sämsta lönen ever! Tog mod till mig och åkte till Tyskland och samarbetade med bl a Sprehe, Schmidt, Ammerland och Redefin vars hingstar jag marknadsförde i Sverige. Klinga tog även in semin från Spanien (bl a Kefren o Doblon).  Idag står två godkända avelshingstar i stallet, en welsh som tävlingskörs och en holländsk varmblodshingst som tävlats i både dressyr och hoppning och som jag tänker ska bli min partner för framtida WE-träningar.

Annars är jag språkutbildad ekonom och drev tidigare en redovisningsbyrå då jag även jobbade med ekonomi-/företagarutbildningar.  Från slutet av 90-talet har jag arbetat som ekonomiansvarig. Under 2016 slutade jag arbeta som anställd för att  "bara" arbeta med vår egen redovisning. Tanken är jag att jag därutöver äntligen ska kunna ägna mig helt åt hästarna - och så få litet tid dessutom förstås åt min man och våra barn o barnbarn.
Är jobbigt petig och pliktskyldig som ekonom men släpper loss vid målarstaffliet o älskar att dra iväg fortare än fort med sportbil, men inget slår en snabb galopp över de skånska fälten!

Maria Nyström, IT-frågor
 

MARIA LJUNG,  medlemsansvarig
Mitt hästintresse är nog medfött, med en mamma som läste till ridlärare och en farfar som är något man kan kalla dåtidens hästkarl. Hade som många andra flera glada ponnyår och minst 10 år på ridskola. När jag började gymnasiet, naturbruk med inriktning häst och då framförallt hur man använder hästen i jord och skogsbruk, upptäckte jag till min glädje att man kunde få hästar gratis. Om dom hette varmblodstravare och inte funkade på banan. Där började min dröm om att bli travtränare och bara träna hästar som var missförstådda. 2006 gjorde jag slag i saken och startade eget. Jag hade bara egna hästar jag fått gratis och tränade andras hästar, där andra tränare hade misslyckats. Jag lyckades väldigt bra! Min bästa häst gick flitigt på v75 under åren 2007-2010. Min största seger var Dam-SM 2008. Filosofin var, och är fortfarande, att träna hästen som individ, efter dess egen förutsättning och behov. Hästarna måste först få en relation till mig, dom är inga maskiner. Jag vann de rädda hästarnas förtroende genom att leka med dom, träna frihetsdressyr. Hästar med dålig trav fick jag hjälp av min hovslagare att fixa till, sen gjorde min ridträning att de blev mjuka, satte andra muskler och fick bättre ork. Många ston lyckades jag lura till arbete genom att få dom tro att dom själva valt att arbeta. Jag jobbar mina hästar mycket från marken, både lös, i lina och genom tömkörning. Något även travhästar uppskattar och deras resultat syntes både på tiden och insprungna pengar, men framförallt i kropp och päls. 2012 la jag ner travet. Väntade mitt fjärde barn och var less på press utifrån. Men hästar skulle det vara! Här tog nästa dröm sin början. Jag importerade 11 stycken PRE hästar under 2013 och snart hade Brezo P.R.E bildats. Till vardags jobbar jag på en stor mjölkgård och tycker att kossor är det näst bästa djurslaget.

ANNETTE ANDERSSON
Tävlingsgruppen

Sara Hedberg, Adjungerad styrelseledamot PR/IT/Tävling